Menu Created with Sketch.
Created with Sketch.
Barometer Home    Blu-rayspeler

Blu-rayspeler

Wil je weten of een toestel of een merk duurzaam is? Ontdek of het tot de best presterende behoort wat betreft betrouwbaarheid, herstelbaarheid, prijs en beschikbaarheid van reserveonderdelen.

200

102

/200

Duurzaamheids-
score

Top 3 merken

 
LG
Duurzaamheidsscore:
 
132 /200
Betrouwbaarheid:
157
Herstelbaarheid:
108
Beschikbaarheid van onderdelen:
2 jaar
 
SONY
Duurzaamheidsscore:
 
98 /200
Betrouwbaarheid:
140
Herstelbaarheid:
57
Beschikbaarheid van onderdelen:
2 jaar
 
PANASONIC
Duurzaamheidsscore:
 
87 /200
Betrouwbaarheid:
126
Herstelbaarheid:
48
Beschikbaarheid van onderdelen:
2 jaar

Wat is de duurzaamheidsbarometer van Vanden Borre?

Voor Vanden Borre is een duurzaam product een betrouwbaar en herstelbaar product. Vanden Borre heeft een berekening ontwikkeld om duurzaamheid te meten. Die berekening is rechtstreeks gebaseerd op de in de database geregistreerde herstelgeschiedenis en op elementen zoals beschikbaarheid en prijs van reserveonderdelen, een nieuwe functie sinds 2022.

De barometer is niet alleen bedoeld als een overzicht voor de algemene duurzaamheid van producten, maar ook als een instrument dat merken begeleidt naar meer duurzaamheid, als een ondersteuning voor inspanningen op verschillende niveaus. Hij maakt deel uit van de algemene strategie van de Belgische ondernemingen om actief bij te dragen aan de overgang naar een meer duurzame economie.

Duurzaamheidsscore

Voor elke productcategorie toont de barometer de 3 merken met de hoogste duurzaamheidsscore. Deze score wordt berekend op basis van het gemiddelde van de betrouwbaarheidsscore en herstelbaarheidsscore. Hoe hoger de score, hoe langer het toestel optimaal zou moeten werken en hoe meer het merk als duurzamer wordt beschouwd.

De duurzaamheidsbarometer van Vanden Borre is gebaseerd op 2 pijlers:

Betrouwbaarheidsscore

Deze score wordt berekend op basis van het aantal toestellen onder garantie, die in het voorgaande jaar hersteld of ingeruild werden door de dienst na verkoop van Vanden Borre, in verhouding tot het totale aantal verkochte toestellen.

Herstelbaarheidsscore

Deze score geeft een indicatie van de herstelbaarheid van de toestellen van een merk. De score wordt berekend op basis van het herstelpercentage (verhouding herstel/omruil), beschikbaarheid en prijs van reserveonderdelen.