Menu Created with Sketch.
Created with Sketch.

Accueil Baromètre    Fer vapeur

Fer vapeur

Vous souhaitez savoir si un appareil ou une marque d’électroménager est durable ? Par catégorie de produits, découvrez s’ils se trouvent parmi ceux qui atteignent les meilleurs résultats, en termes de fiabilité, réparabilité, de prix et de disponibilité des pièces de rechange.

200

83

/200

Score de
durabilité

Top 3 des marques

CALOR
Score de durabilité :
135 /200
Fiabilité :
103
Réparabilité :
167
Disponibilité des pièces :
15 ans
BOSCH
Score de durabilité :
97 /200
Fiabilité :
180
Réparabilité :
13
Disponibilité des pièces :
2 ans
ROWENTA
Score de durabilité :
96 /200
Fiabilité :
57
Réparabilité :
136
Disponibilité des pièces :
15 ans

Wat is de duurzaamheidsbarometer van Vanden Borre?

Voor Vanden Borre is een duurzaam product een betrouwbaar en herstelbaar product. Vanden Borre heeft een berekening ontwikkeld om duurzaamheid te meten. Die berekening is rechtstreeks gebaseerd op de in de database geregistreerde herstelgeschiedenis en op elementen zoals beschikbaarheid en prijs van reserveonderdelen, een nieuwe functie sinds 2022.

De barometer is niet alleen bedoeld als een overzicht voor de algemene duurzaamheid van producten, maar ook als een instrument dat merken begeleidt naar meer duurzaamheid, als een ondersteuning voor inspanningen op verschillende niveaus. Hij maakt deel uit van de algemene strategie van de Belgische ondernemingen om actief bij te dragen aan de overgang naar een meer duurzame economie.

Duurzaamheidsscore

Voor elke productcategorie toont de barometer de 3 merken met de hoogste duurzaamheidsscore. Deze score wordt berekend op basis van het gemiddelde van de betrouwbaarheidsscore en herstelbaarheidsscore. Hoe hoger de score, hoe langer het toestel optimaal zou moeten werken en hoe meer het merk als duurzamer wordt beschouwd.

De duurzaamheidsbarometer van Vanden Borre is gebaseerd op 2 pijlers:

Betrouwbaarheidsscore

Deze score wordt berekend op basis van het aantal toestellen onder garantie, die in het voorgaande jaar hersteld of ingeruild werden door de dienst na verkoop van Vanden Borre, in verhouding tot het totale aantal verkochte toestellen.

Herstelbaarheidsscore

Deze score geeft een indicatie van de herstelbaarheid van de toestellen van een merk. De score wordt berekend op basis van het herstelpercentage (verhouding herstel/omruil), beschikbaarheid en prijs van reserveonderdelen.